قرن:14

 

 

 

جنسیت:مرد

 

 

 

ملیت:ایران

 

 

 

ابطحی شهرت سلسله ای از سادات رفیع الدرجات است و تیره های مختلفی هستند که در اصفهان و کاشان و تهران و قم و خراسان و سایر نقاط ایران و عراق ست دارند بعضی از آنها حسینی و بعضی و برخی رضوی و یا علوی و غیره می باشند ولی به این شهرت و صفت هویت خود را معروف ساخته اند مثلا اخ الزوجه نگارنده جناب حجه الاسلام حاج سید حسن ابطحی خانی نسبا هستند ولی به ابطحی شهرت یافته اند.

 

 

 

یکی از این تیره ها ابطحی های اصفهان و خمینی شهرند که در آن سامان و قم و تهران و ری زندگی می کنند و تمامی با همبستگی و خویشاوندی دارند و در پشت سوم و چهارم الی دهم یکی می شوند و از آنهاست جناب حجه الاسلام و محقق فهام و مفسر علام آقای حاج سید محمدباقر ابطحی فرزند آیت الله حاج سید مرتضی ابطحی که در تاریخ 1349 قمری در اصفهان متولد و پس از طی مقدمات و متون فقه و اصول در تاریخ 1366 قمری به قم مهاجرت نموده و از محضر زعیم اعظم آیت الله بروجردی و آیات دیگر حوزه علمیه چون آیت الله آقای خمینی و گلپایگانی و حاج سید احمد خونساری و آقای اراکی و محقق یزدی استفاده کامل نموده و هم علوم عقلیه فلسفه و الهیات شفا را از استاد بزرگوار علامه طباطبائی فراگرفته و ضمنا تدریس فقه و اصول را برای عده ای از محصلین می نمایند.

 

 

 

آثار علمی معظم له عبارت است از: 1- الدور اللامعه فی الاحادیث الجامعه 2- المدخل للتفسیر الموضوعی للقرآن الکریم پنج مجلد که جلد اول آن مطبوع و بقیه آماده برای طبع است.

 

 

 

3- ترتیب اساتید الوسائل و مصادرها و تحقیق رجالها علی اسلوب منهجی دراسی

 

 

 

آیت اللَّه آقای حاج سید محمدباقر موحد ابطحی اولین فرزند حجهالاسلام والمسلمین حاج سید مرتضی موحد ابطحی و سبط مرحوم آیت اللَّه متقی حاج سید محمد تقی فقیه احمدآبادی در سال 1346 قمری در شب دوم ماه مبارک رمضان در بیت علم و تقوا متولد شده و مقدمات و متون فقه و اصول را در حوزه علمیه (مدرسه صدر اصفهان) نزد والد ماجدش و اساتید مشهور اصفهان از جمله آیت اللَّه حاج آقا رحیم ارباب و آیت اللَّه حاج شیخ محمود مفید فراگرفته و در ربیع الاول سال 1365 قمری مهاجرت به قم نموده و در مدرسه حجتیه اقامت و از دراسات و ابحاث مرحوم آیت اللَّه حجت و نیز محضر و درس زعیم اعظم آیت اللَّه العظمی بروجردی قدس سره حاضر و با اینکه در آن موقع سنش از بیست نکرده بود کاملا با ایراد و نقد و صحبت کردن در درس معظم له جلب نظر ایشان را نموده و پاسخ می گرفت و کتاب قضاء و شهادات را در محضر آیت اللَّه العظمی حاج سید احمد خونساری استفاده نموده و در سال 1370 ق- ه به قصد استفاده از حوزه علمیه نجف مسافرت به آن سامان و از محضر آیات عظام و اساتید بزرگ آمیرزا عبدالهادی شیرازی و آیت اللَّه حکیم و آیت اللَّه شاهرودی و خوئی مستفیض و بهره مند شده لیکن به علت گرمای طاقت فرسای نجف مجبور به مراجعت به قم گردیده و پیوسته تحقیق راه و روش تعالیم فقه و اصول و رجال و حدیث و تفسیر را از محضر آیت اللَّه العظمی بروجردی و نائب الامام آیت اللَّه العظمی خمینی و آیت اللَّه العظمی گلپایگانی و آقای شریعتمداری و آقای حاج شیخ محمد علی اراکی و مرحوم آقای محقق یزدی و فلسفه و اسفار و شفاء را از فیلسوف بزرگ علامه طباطبائی و قانون بوعلی را از والد ماجدش و علامه حاج میرزا محمد طبیب زاده فراگرفته و ضمناً به تدریس سطوح عالیه فقه و اصول پرداخته و اکنون دارای حوزه درسی تحقیقی و استدلالی فقه و اصول که جمعی از فضلا و محصلین با استداد از محضر و بیاشان استفاده می کنند. می باشند.

 

 

 

دارای تالیفات و آثار علمی چندی می باشند که از دیدگاه دانش پژوهان می گذرانم. 1- کتاب زکوه و خمس و صوم و اعتکاف از کتاب جامع الاحادیث آیت اللَّه العظمی بروجردی که با شرکت و معاونت چند تن از فضلاء چون حجهالاسلام حاج آقا جواد خندق آبادی و حاج آقا جلال گلپایگانی و آقای حاج سید محمدعلی موحد ابطحی (برادر گرامی خود) تالیف نموده و به آن مرحوم تحویل که بعد از رحلتش با تجدید نظر و مقابله با حضرت آیت اللَّه العظمی خوئی به طبع رسید.

 

 

 

2- الدرر العلامه فی الاحادیث الجامعه للاحکام الفقهیه. که آن مقدمه ای است برای کتاب جامع الاحادیث که اخبار طولانی در آن تقطیع شده است.

 

 

 

3- المدخل الی (التفسیر الموضوعی) للقرآن الحکیم پنج جلد که جلد اول در دو جزء به چاپ رسیده است.

 

 

 

4- جامع الاثار فی تفسیر القرآن که به اسلوب جدید تمام اخبار مصادر و جوامع احادیث اهلبیت علیهم السلام بررسی (به کمک فضلاء لجنه تحقیق).

 

 

 

5- معجم اسناد روایات که از تمام احادیث موجوده در مصادر اولیه و جوامع بزرگ حدیث چون بحارالانوار و عوالم و وسایل اتخاذ و به اسلوب جدولی منظم و با کمک فضلاء لجنه تحقیق در شرف اتمام است.

 

 

 

6- توحیدالروایات که در تمام اخبار مصادر و جوامع حدیث در هر موضوع با استقصاء وحدت روایت از نظر سند و متن (با کمک فضلاء لجنه انجام گرفته).

 

 

 

7- فقه جامع الاحادیث که از نظر تفسیر و دلالت بر حدیث و جمع دلالات احادیث و بررسی معت و کیفیت علاج و جمع آن (با کمک فضلاء لجنه تحقیق).

 

 

 

اما باقیات الصالحات و آثار تاریخی معظم له.

 

 

 

1- مدرسه الامام المهدی در قم 2- مدرسه علمی در شهرستان اقلید 3- مساجد بسیاری در منطقه وسیع اقلید و سرحد چهار دانگه ییلاق تمام عشایر فارس 4- مراکز تبلیغ در شهرستان اقلید و سرحد چهار دانگه 5- درمانگاه ولی عصر (ع) در حومه اقلید 6- بیمارستان ولی عصر (ع) در شهرستان اقلید.

 

 

 

برگرفته از کتاب :گنجینه دانشمندان (جلد دوم)

 

 


زندگينامه مشاهير ايران و جهان اللَّه ,ابطحی ,آقای ,العظمی ,اصول ,نموده ,اللَّه العظمی ,فضلاء لجنه ,حوزه علمیه ,جامع الاحادیث ,موحد ابطحی ,اللَّه العظمی بروجردی ,تمام اخبار مص منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

دانلود آنلاین فایل های الکترونیکی homedecoration آی فونت استخدامی شرکت سازنده پارکینگ مکانیزه طبقاتی تابستون دل و روده ی افکارم فروشگاه You shop اِیس موویز